November 8

Steg 6 Shopping plan

0  comments

«Budsjett» eller «Bevisst Pengebruk»

Denne utfordringen handler om shopping, men ikke spesielt om å bruke mindre penger.

Jeg er tilhenger av å tenke enkelt og praktisk. Jeg har også troen på å tenke positivt.

Derfor var jeg veldig glad når jeg kom over begrepet «bevisst pengebruk» i motsetning til «budsjett». Jeg fant dette i en bok som heter «I Will Teach You To Be Rich» av Ramit Sethi.

En interessant bok, skrevet av en amerikaner, for amerikanske forhold, så mesteparten av rådene var helt ubrukelige (jeg er glad jeg ikke betalte mye for boka) og det viktigste som jeg satt igjen med fra boka var dette at vi bør bevege oss vekk fra begrepet «budsjettering», som jeg må inrømme at jeg ikke liker fordi det får meg til å tenke på begrensninger og noe som tvinger meg til å bruke mindre penger.

Vi kan i stedet tenke på måten vi bruker penger på mer som «bevisst pengebruk», som gjør en liten, men viktig forskjell, og utstråler et mye mer positiv tankesett: bruke penger med god samvittighet, etter at man har satt til side nok for nødvendige utgifter.

Du kan for eksempel velge å ikke bruke penger på masse sko. Du kan velge å ikke kjøpe flere festkjoler, eller bare ha ei håndveske, fordi du har andre prioriteter. Du kan derfor bruke penger på det som betyr noe for deg, men som kanskje virker unødvendig for de som elsker sko, festkjoler og håndvesker.

Jeg leser mye og bruker penger fritt og uhemmet på skikkelig gode sko (Dr Martens, hvis du lurer), gensere og godt ullundertøy og på leppestift (jeg elsker leppestift).

Uansett, å forandre tankesettet mitt på hvordan jeg bruker penger gjorde en stor forskjell i mitt liv.

Så lag en plan for hvilke klær (eller tilbehør) du vil investere i, som fyller hull i din eksisterende garderobe.

Og fordi du har evaluert livsstilen og garderoben din og hvis du i tillegg vet hvilke farger du vil at garderoben din skal være basert på, er det enkelt å handle klær. Du vet hva du er på jakt etter, og slår til når du finner det.

Dagens utfordring er å tenke på hvordan bevisst pengebruk ser ut i ditt liv, og ikke sette opp et budsjett.

Klikk HER for å komme videre til neste steg!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>