March 19

Spørsmål og svar om kjernegarderobe

0  comments

Noen spørsmål jeg får om kjernegarderobe (eller kapselgarderobe, som det også kalles):

Er det ikke kjedelig å bruke de samme klærne hele tiden?

Vel, jeg kan ikke fortelle deg at du ikke vil kjede deg, fordi det må du finne ut for deg selv.

For min egen del, så blir det ikke kjedelig fordi når jeg bruker de samme klærne eller et lite utvalg klær i forskjellige kombinasjoner så frigjør det tankene mine til å tenke på andre ting enn klærne mine, og da kjeder jeg meg ikke! 

Faktisk er det mange fordeler med å ikke ha så mange klær å velge mellom:

1. Jeg blir ikke handlingslammet eller overveldet av masse muligheter. Det er enkelt å bestemme meg for hva jeg skal ha på meg når jeg har færre klær, som alle passer sammen.

2. Jeg setter sammen antrekk og kler meg på null komma svish, bruker nesten ikke tid på det.

3. Hver tredje måned tenker jeg gjennom garderoben og koser meg med å pakke vekk noe og ta fram noe annet som passer med årstiden vi går inn i. Resten av tiden tenker jeg ikke noe særlig på det.

4. Jeg føler meg velkledd. (For det livet jeg lever).

5. Jeg dyrker min uniform. For mange stilbevisste mennesker er det å ha en uniform eller en enkel antrekk-formel en del av deres ikoniske "look" (tenk på Steve Jobs i sine jeans og svarte høyhalsete gensere). Ikke sånn å forstå at jeg vil være et mote-ikon, men du skjønner hva jeg mener. Hvis de kan være stolt av sin enkle antrekk-formel, så kan jeg.

6. Jeg sparer penger. Og hvem vil ikke spare penger? Som jeg sa under punkt 3, så gjennomgår jeg garderoben fire ganger i året og planlegger mine innkjøp (fordi som jeg gir en metode for i Kapselgarderobekurset, så kaller jeg det ikke budsjett, men shopping med intensjon. Og så kjøper jeg ikke mer klær før den neste tre-måneds-evalueringen. Unntaket er dersom noe blir utslitt eller skadet og må erstattes i mellomtiden. Herlig og avslappende.

Syns du ikke det er dumt at folk legger merke til at du går i de samme klærne om igjen og om igjen? 

Det korte svaret er nei.

Her er det lange svaret:

1. Faktisk så tror jeg at folk egentlig ikke legger merke til slikt. Vi tror at andre tenker sånn, men de gjør ikke det. Jeg går i alle fall ikke rundt og husker alt som alle andre har på seg. De vil legge merke til at du er trygg på deg selv, at du fører deg med verdighet og er komfortabel i din egen kropp, men jeg tror ikke de vil sette dette i sammenheng med akkurat hva du har på deg. det er en ubevisst observasjon. 

2. Og hvis de skulle legge merke til det, betyr det noe? Tenk på din uniform eller din kjernegarderobe med begrensete variasjoner som et budskap. Du signaliserer til verden at du er komfortabel med dine egne valg. Og hvis de er observant nok til å legge merke til at du bruker mye av de samme klærne, de vil også legge merke til at du er velkledd, siden du kjøper færre klær og kan ta deg råd til klær av høy kvalitet. 

Hvor mange klesplagg skal en kjernegarderobe bestå av?

Det er ingen fast regel for dette. Det kommer an på hvor ofte du trenger antrekk for den type situasjon som du kler deg for. Hvis det er en arbeidsgarderobe og du går på jobb 5 dager i uka, trenger du flere klesplagg i kjernegarderoben for dette enn for en selskapsklær-garderobe som du trenger en til to ganger i året. Hvis du er yoga instruktør og har yogagrupper to ganger om dagen hver dag, trenger du flere yoga-antrekk enn hvis du jogger en gang i uka med en venninne. Skjønner du? 

Så ingen andre kan fortelle deg at du har for mange eller for få klær i din kjernegarderobe. En del av det vi snakker om når jeg har garderobeterapi-time, er å finne den helt rette formelen for hvor mange klær som trengs til akkurat den livssituasjonen som du har. 

Jeg har en formel som kan hjelpe deg i gang hvis du vil finne ut av dette på egen hånd, jeg har en bloggartikkel om dette her

Har du flere spørsmål om kjrnegarderobe? Send en e-post, så svarer jeg.


Tags


You may also like

Kjernegarderobe for Mørk Vinter

Kjernegarderobe for Mørk Vinter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>