mars 19

Enkel formel for å lage en kjernegarderobe

0  comments

Alle collagene er laget i urstyle.com

Min egen Fargeporten formel for å skape praktiske kjernegarderober! 

En kjernegarderobe er en samling klær (og tilbehør) som kan kombineres på mange måter slik at du får mer bruk av færre klær. Du bruker mindre tid på å lure på hva du skal ha på deg, og du ser stilig ut uansett hvordan du kombinerer klærne. Du kan bruke dette systemet enten du har hatt en fargeanalyse, eller om du bare er interssert i å forenkle garderoben din ut fra de fargene du trives best i. 

Jeg har en enkel formel du kan følge, som du kan tilpasse din hverdag, din alder og personlig stil. En kjernegarderobe kan være helt minimalistisk eller liten, for eksempel hvis du skal pakke kofferten for en liten helgetur, eller du kan bruke den som et utgangspunkt når du skal skape din egen kuraterte garderobe. 

Jeg bruker denne formelen når jeg bygger en kjernegarderobe: 

1 jakke

En jakke eller en cardigan er alltid et godt utgangspunkt, for de fleste har en favorittjakke eller et plagg som de liker å bruke uansett hva de har på seg. En jakke kan være nøytral og gå med alt det andre du har i klesskapet, eller det kan være et signaturplagg som plukker opp eller utvider fargepaletten du har bestemt deg for å bruke.

Og det trenger ikke være en jakke. Det kan være en genser, en kjole, eller hvilket som helst plagg som du liker veldig godt og bruker masse, selv om vi i dette eksempelet bruker en jakke. 

2 underdeler

2 bukser, eller 2 skjørt, eller et skjørt og en bukse, eller en shorts og en langbukse, etter hva du foretrekker og hva som passer for de situasjonene du trenger å kle deg for, og også etter hvilken årstid vi er i. 

Disse kjerneplaggene bør være av høy kvalitet og kunne vare lenge. De bør også være i deine beste nøytrale farger og så komfortable at du gleder deg til å ha de på deg. 

3 topper

Minst en av disse bør være med knapper og mulighet til å bruke åpen, som en slags løs jakke. Jeg liker også å velge en ermeløs topp, og en langermet, for å gi flere muligheter for å bruke lagvis. 

4 tilbehør

Noen ganger bruker jeg sko/sandaler som en av disse, spesielt hvis jeg mener at skotøyet er en viktig del av uttrykket for antrekkene vi vil sette sammen ut av dette, men vanligvis holder jeg sko og vesker ute av dett ebildet, og tenker mer på skjerf, belter og smykker når det gjelder tilbehør for kjernegarderoben.  

Her er et eksempel på en kjernegarderobe som jeg har satt sammen etter dette prinsippet:

Kjernegarderobe i blå og beige
Kjernegarderobe for en Sommer

Jakken jeg tok utgangspunkt i er en cardigan i nøytral grå-beige. Så to bukser, et par jeans og en lys beige bukse. En skjorte i mørk blå, en litt pyntet topp i beige og marine, og en mønstret T-skjorte med mange farger for å live litt opp. Tilbehør som passer til er to skjerf, et par øreringer og et halssmykke, som kan brukes i alle slags kombinasjoner med klærne. Som du ser, kan vi pynte antrekkene opp og ned med ulike sko, slik at denne kjernegarderoben kan brukes i mange sammenhenger.


Tags


You may also like

Kjernegarderobe for Mørk Vinter

Kjernegarderobe for Mørk Vinter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>