Steg 2 Fram med symaskina - Fargeporten

Steg 2 Fram med symaskina

reparert anorakk

Reparer og forny!

I dag utfordrer jeg deg til å ta fram symaskina, nål og tråd og se over alle klærne som henger igjen etter du har sortert vekk de som ikke er riktig størrelse.

Reparer den riften i jakka fra da du hang fast i gjerdet da du var ute på tur, for eksempel. Det er mange gode idéer for hvordan du kan lappe på klærne slik at de ser enda finere ut enn før! Klærne får et enda mer personlig preg når du har reparert de med kreativitet.

Nåltreder

Hvis en ullgenser har fått en løkke dratt ut, for eksempel hvis du har en katt som har koset seg på fanget ditt eller du har kommet borti noe: Stikk en stoppenål gjennom genseren fra baksiden, bruk en nåltreder (et uunnværlig redskap, se bildet) til å få den løse tråden/løkken gjennom nåløyet, trekk nålen gjennom til baksiden, og vips ser genseren helt fin ut. Du kan gjøre det samme med en liten heklenål.

Mens du har syskrinet ute, sjekk knappene på bluser, skjorter og jakker. Stram opp løse knapper, og hvorfir ikke vurdere å bytte ut kjedelige knapper? Hvis du har en skjorte som du liker, men kanskje knappene er litt for flashy og blanke så kan du kjøpe noen fine duse knapper i tre eller bein, for eksempel, eller hvis du syns knappene er litt tamme kan du bytte til noen i en farge du liker, eller noen som er litt bling! Jeg har forlenget livet til mange skjorter med dette lille trikset.

Neste oppgave: Puss skoene. Eller for semska skinn sko og støvler, børst de opp. Bytt skolisser som ser lurvete ut, eller kanskje bytt til en annen farge skolisser?

Klikk HER for å komme videre til neste steg!

Jorunn Hernes

Jorunn er fargeanalysekonsulent og kan hjelpe deg med å finne din fargetone. Da har du et redskap du kan bruke resten av livet, til å framstå frisk og opplagt, profesjonell og autentisk uten stress.

>