Fargeanalyse
Tekst

Hvordan det foregår

Leksjon 4

Nøyaktig hva er det vi gjør i en fargeanalyse? 


Hud, hår, øyne

Noen fargeanalysesystem klassifiserer i forhold til hår og øyefarge i tillegg til hud. I 12 tone fargeanalyse systemet som vi bruker, mener vi at hårfarge forekommer i så store variasjoner at det blir for komplisert å ta disse med i selve analysen. Huden og øynene gir oss nok informasjon. Noen kombinasjoner er mer vanlige enn andre, men vi ser en rik variasjon av hår- og øyenfarge innen hver årstid. 


Dette er grunnen til at vi dekker håret ditt med et grått skjerf under fargeanalysen, så vi ikke blir distrahert av det. 

Som jeg sa i leksjon 1: Vi ser først og fremst på huden og hva som skjer med den. Men det henger sammen. Det som skjer med huden din, vil også være synlig i øynene, håret, tennene. Hvis en farge får huden din til å se tam ut, fil håret se matt ut også. Hvis en fargevariant får huden din til å se klarere ut, er sjansen ganske stor for at tennene ser hvitere ut og det hvite i øynene dine vil se klarere ut og mer i fokus.


Under fargeanalysen blir disse endringene veldig tydelig når vi legger ulike draperinger under ansiktet ditt og sammenligner.


Når du forbereder deg til din fargeanalyse

Du vil bli bedt om å komme til fargeanalysen helt uten sminke. Og ikke bruk solkrem, for noen solkremer kan lage noen rare refleksnoner under lyskasterne i fargestudioet.


Du vil også bli bedt om å legge fra deg gamle erfaringer og forutintatte meninger, og møte til fargeanalysen med åpent sinn og stengt mobiltelefon. Forbered deg på to til tre timer med en intens reise inn i ditt mest ekte vesen, så det er best å ikke bli distrahert. Du kommer også til å bli bedt om en ting til, og det er det aller mest vanskelige. Jeg kommer tilbake til akkurat det litt seinere.


Redskapene vi bruker

Fargeanalysen vil foregå i et rom som er malt lys nøytral grå, eller så lyst og nøytralt miljø som er mulig å få til. Redskapene våre er godt lys (naturlig dagslys eller fullspektrum lyskastere), speil, og draperingene. Draperingene er det aller viktigste redskapet i fargeanalyse prosessen.


Vi fargeanalysekonsulenter blir ganske knyttet til draperingene våre. Jeg elsker draperingene mine. Jeg elsker draperingene på samme måte som en kokk elsker settet med japanske kniver, slik som en snekker elsker sin beste hammer og sin elektriske drill av topp kvalitet.


Etter hver fargeanalyse blir draperingene glattet kjærlig ut og hengt fint tilbake på krokene sine, klar for den neste magiske opplevelsen med å avsløre den indre skjønnheten til neste klient. Men for deg er draperingene simpelthen inngangsporten til dine farger, og til det utseende som er nærmest ditt naturlige vesen.

Draperingen

Dette er fargeanalyse sjargong for prosessen med å flippe ulike sett med stoffstykker fram og tilbake under ansiktet ditt. Som vi vil gjøre masse av under fargeanalysen. 

Fargeanalyse konsulenten vil stå bak deg, og ha på en nøytral grå frakk, og du vil sitte foran et speil med en grå cape for å dekke klærne dine, og et grått skjerf på hodet for å skjule håret.


Draperingene er inndelt i sett, litt som kapitler i en veldig spennende roman.


Først har vi nøkkelsettet. Disse representerer de fire nøkkelårstidene, og er brukt som en oppvarmingsøvelse for å kalibrere synet vårt, og for å bli vant til hvordan huden din reagerer, og for at du skal bli vant til ordene vi bruker og å se etter de samme tingene som fargeanalyse konsulenten ser etter og forklarer for deg.


Så gjør vi det samme med et utvidet sett draperinger, som også representerer de fire "ekte" årstidene, og vi begynner sammenligningen. Husker du hva jeg sa tidligere, at en farge er aldri en farge alene, vi ser alltid farger som relativ til hva den er ved siden av? Dette er hva draperingsprosessen handler om. Denne fargevarianten er bedre enn den fargevarianten, og så videre helt til vi står igjen med de aller beste alternativene.


Og vi sammenligner helt til vi har valgt en sannsynlig kandidat for din hovedårstid, vi bryr oss ikke om hvilken variant av den enda, om du er den "ekte" årstiden eller en av de to nøytrale variantene av årstiden.


Og nå kommer det som jeg sa tidligere om at du vil bli bedt om en ting til, noe veldig viktig, og veldig vanskelig: Du er nødt til å glemme dine favorittfarger i denne sammenhengen. Du må ikke fokusere på hvilke farger du liker eller misliker, men bare se på hva fargen gjør med ansiktet ditt, huden din. Draperingene er ikke valgt ut for å bli favorittfargene dine, de er valgt for å få fram ekstremreaksjonene i huden din, det beste, og det verste. De er redskaper for diagnose, ikke ideer for kleskjøp. Det kommer senere, jeg gleder meg til å fortelle deg!


Etter det utvidete settet med draperinger for de ekte årstidene vet vi litt mer om hva huden din forteller oss. Så begynner vi på et sett draperinger som vi kaller de røde draperingene, selv om alle ikke er røde, egentlig. Dette er den delen av fargeanalysen hvor vi sirkler oss inn på varmenivået i huden din, er undertonen i huden din varm, kjølig, eller nøytral? Hvis den er nøytral, er den kjølig nøytral eller varm nøytral? Nå vet vi enda litt mer om hudtonen din, og vi nærmer oss hvilken årstid du er. Vi velger finalistene blant de 12 fargetone draperingssettene. Vi ønsker å sammenligne den ekte årstiden med de to nøytrale årstidene i den kategorien. Draperingen fortsetter, vi flipper enda flere draperinger forbi ansiktet ditt og studerer effekten. Det blir mer og mer spennende, nå er det som de siste kapitlene i en fengslende roman. 


Vi konkluderer, og når vi har kommet fram til din årstid så trenger sikkert både du og fargeanalysekonsulenten et glass kaldt vann.


Og akkurat når du tenker det ikke kan bli noe bedre, så tar vi av det grå hodeskjerfet og tar fram luksusdraperingene. 

Luksusdraperingene er ikke brukt som diagnose, vi bruker de etter at vi har konkludert hvilken årstid/fargetone du er, for å bekrefte konklusjonen, og å vise deg eksempler på de flotte fargene som er dine.


Husker du at jeg sa vi skulle komme til planlegging av kleskjøp? Dette er punktet når vi begynner å snakke om sånt. Vi snakker om hvilke farger som er dine beste basisfarger, nøytrale farger, hva farger du skal bruke når du skal på date, på jobbintervju, til juleballet, hva som er ditt beste alternativ til sort, og generelt soler oss i glansen av de fantastiske fargene som du kan velge mellom.


Så får du din fargevifte, og vi snakker om din fargetone sin spesielle kombinasjon av farger, verdi og intensitet, og kontrastnivået. Du vil også få demonstrert hvordan du bruker viften når du går gjennom klærne dine hjemme og når du skal kjøpe nye klær, sminke og tilbehør.Pen
>