Fargeanalyse
Tekst

Hva er fargeanalyse for noe?

Leksjon 2

Hvordan vi oppfatter farge er kulturelt, personlig, og avhengig av fargen som vi ser ved siden av. 

Du har sikkert blitt ganske overrasket over hvor forskjellig en farge blir når den er kombinert med en farge, sammenlignet med en annen, du kan nesten ikke tro at det er samme fargen.


Du har kanskje også blitt skuffet over at en farge som får noen andre til å se fantastisk ut, får deg til å se trøtt og syk ut.


Dette er grunnlaget for fargeanalyse:

Ved å sammenligne farger under ansiktet ditt under kontrollerte lysforhold, i en spesifikk, systematisk rekkefølge, så kan vi finne ut hvilken effekt visse typer farger har på huden din. Legg merke til at jeg vektlegger hud. Mer om det i leksjon 3. 


Mange system

Det fins mange ulike system for fargeanalyse. Dette kurset er om 12 tone fargeanalyse utviklet av Kathryn Kalisz, som er basert på Munsell sin fargeteori.


Fargeteori er et stort og fascinerende emne, og hver kultur i verden er forskjellig når det gjelder hvordan de klassifiserer og ser farger.


Du kan slå opp Munsell og fargeteori og lese mer om det hvis du er interessert, det fins mange utmerkete kilder for det. Dette er en kort, praktisk guide til fargeanalyse, men jeg skal vise deg Munsell sin modell for fargeklassifikasjon i neste leksjon, når vi kommer inn på detaljene omkring personlig fargeanalyse.


Å bruke fargene du er

Tilbake til spørsmålet jeg stilte i begynnelsen av leksjonen, hvorfor bry seg? 


Fordi å bruke farger som er i harmoni med undertonen i huden din vil gjøre hele din tilstedeværelse mer autentisk og i balanse.

Pen
>