Her finner du svar på noen spørsmål som ofte blir stilt om fargeanalyse og hvordan det foregår. Har du andre spørsmål? Skriv en e-post til meg, så svarer jeg så fort jeg kan!

12 tone colour analysis drapes

OM FARGEANALYSE

Hvor mange fargetoner fins det egentlig?

I dette systemet bruker vi 12 fargetoner, på engelsk brukes betegnelsen Seasons (årstider). Hovedfargetonene er Vinter (kjølig), Sommer (kjølig), Vår (varm) og Høst (varm). I hver av disse har vi en "ekte" fargetone, som er enten helt varm (Ekte Vår, Ekte Høst) eller helt kjølig (Ekte Vinter, Ekte Sommer). I tillegg har hver hovedfargetone to "satelitter", som ikke er helt varm eller helt kjølig, men nøytrale. Er du en Vinter, kan du være enten Ekte Vinter, Mørk Vinter eller Frisk (Klar) Vinter. Sommer kan være Ekte Sommer, Lys Sommer eller Dus Sommer. Vår kan være Ekte Vår, Lys Vår eller Frisk (Klar) Vår. Høst kan være Ekte Høst, Dus Høst eller Mørk Høst.  I fargeanalysen finner vi først fram til hvilken hovedfargetone du er, og så går vi videre og finner hvilken av de tre fargetonene som får fram det aller beste i din hud.

Vil fargetonen min endre seg når jeg blir eldre?

Nei, det vil den ikke. Din fargetone er akkurat som din DNA eller blodtype, den er akkurat lik gjennom hele livet. Men du vil kanskje bruke dine farger noe annerledes når du får din versjon av sølvfarget hår. Så når du har funnet din fargetone, er dette kunnskap som du kan bruke hele resten av ditt liv.

Tilbyr du online fargeanalyse?

Det er et veldig godt spørsmål, les mitt grundige svar HER

Jorunn Hernes

OM FARGEPORTEN

Hvor er Fargeporten?

Fargeporten ligger i Fitjar, som er på øya Stord. Du bør beregne ca to timers reisetid fra Bergen, en og en halv fra Haugesund, og ca tre timer fra Stavanger. Vi har et hyggelig hotell i Fitjar som jeg kan sette deg i kontakt med hvis du kommer langveis fra og trenger overnatting. Det er også en veldig trivelig liten kafé rett i nærheten, som er åpen i helgene, hvis du kommer en fredag eller lørdag.

Hva er inkludert i fargeanalysen?

Inkludert i fargeanalysen får du en fargevifte med fargeeksempler som passer med din fargetone, og jeg bruker også tid etter fargeanalysen til å lære deg hvordan du skal bruke fargeviften når du vurderer klær (og sminke). Du får også tilsendt en rapport fra fargeanalysen, med grundig informasjon om din fargetone og tips du kan ta med deg når du planlegger din garderobe. Inkludert i prisen er også en times oppfølgingssamtale etter ca 3 måneder, for at du skal kunne komme med dine spørsmål som dukker opp når du har levd med din fargetone en stund. Denne oppfølgingssamtalen kan vi gjerne ta digitalt.

Hva koster det?

Les DENNE ARTIKKELEN. Alle prisene (Fitjar, Oslo, London) står der.

Yttertøy

PRAKTISKE SPØRSMÅL

Hvor lang tid tar det?

Du bør sette av inntil tre timer, selv om vi som regel klarer oss med litt mindre tid. En personlig fargeanalyse er en utrolig kjekk, intens og tidkrevende prosess, og det er godt å ikke føle seg stresset over at en skulle komme seg av gårde til noe annet.

Kan jeg ha på meg sminke?

Nei, du må komme helt uten sminke. Og du bør helst ikke ha på deg solkrem, for solkrem kan ha en tendens til å gi utilsiktete refleksjoner i huden under lyskasterne.

Men du må gjerne ta med deg sminke og sminke deg etterpå, før du reiser videre.

Hva må jeg ta med meg?

Jeg vil svært gjerne at du tar med deg en god del av dine klær og sminke, hvis du bruker det! Når vi har funnet din fargetone, skal jeg lære deg hvordan du skal bruke fargeviften din til å vurdere klær som du allerede har, og det er utrolig nyttig å gjøre denne øvelsen sammen, med dine klær. Da står du bedre rustet til å gå gjennom resten av klesskapet når du kommer hjem, med din nye fargevifte. 

Finn formelen som gjør at du kan bruke alt du har i klesskapet, og se fem år yngre ut uten å bruke mer sminke!

>