0 Comments

Bruk de fargene du er

Det fins ingen bedre måte å kommunisere din identitet. Og personlig fargeanalyse er det mest effektive verktøyet til å finne din fargetone.

La oss rydde en myte ut av veien. En personlig fargeanalysekonsulent gir deg ikke en fargetone. Du er en fargetone.
En fargeanalyse viser deg hvilen fargetone du er. Men det virkelig spennende er det som skjer etterpå. Når du tar til å bruke den kunnskapen, og gjør den om til ferdigheter. Min oppgave er å hjelpe deg å bruke din fargetone til å skape den best mulige versjonen av den du er, og å presentere et autentisk førsteinntrykk når du møter noen for første gang, før du har vekslet ett eneste ord, og å bruke farge til å kommunisere og uttrykke din ekte identitet. 

Jorunn Hernes - personal colour analysis consultant

Farge er den mest direkte form for kommunikasjon

Du er uavhengig av ord og gjør et autentisk inntrykk lenge før du åpner munnen for å snakke.

Farge er et språk du kan snakke uten å si noe. Ved å bruke fargene du er, framstår du helhetlig og i balanse, og folk lytter til det du har å si når du begynner å snakke. Å bruke de fargene som er i harmoni med din fargetone gjør at folk legger merke til deg, ikke klærne du har på deg. 

Kunstnere bruker farge til å uttrykke set. Vi burde også bruke farger til å uttrykke oss selv. 

Vi kan bruke farger til å piffe opp humøret og øke energinivået. For å se profesjonell ut. For å utstråle ro og en balanserende tilstedeværelse.

Farge og stil går hånd i hånd. Du kan ikke skape en overbevisende stil uten å være klar over hvordan du kan bruke farger til å understreke og framheve personlig stil. 

Sci/Art 12 tone personlig fargeanalyse bygger på Munsell fargeterori, og bruken av fargeanalyse som et redskap til å avsløre hudens undertone ble populær på 1980-tallet, med boken Farg Meg Vakker - Color Me Beautiful og Personlig fargeanalyse ble et vanlig begrep.

I starten opererte fargeanalyse med fire årstider, som fargetonene ble kalt. To kjølige og to varme fargetoner. Vår og Høst ble de to varme fargetonene kalt, Sommer og Vinter ble benevnelsen på de to kjølige.

Siden da ble Sci/art systemet til, ut fra behovet for å differensiere fargetonene enda mer. Man trengte å ta hensyn til at underonen i huden til de fleste mennesker er ikke helt varm eller helt kjølig, men nøytral. 

Nordisk enkelhet

Jeg kaller min tilnærming til farge og stil nordisk enkelhet fordi siden jeg er norsk er det naturlig for meg å fokusere på en uformell og enkel måte å være på. 

Og det inkluderer hvordan vi bruker farge, hvordan vi bygger vår garderobe og hvordan vi setter sammen antrekk. 

Finn formelen som gjør at du kan bruke alt du har i klesskapet, og se fem år yngre ut uten å bruke mer sminke!

>