Spørsmål og svar

Hvem?

Bak navnet Fargeporten står Jorunn Hernes. Les min introduksjon som sertifisert Personlig Fargeanalyse konsulent gjennom 12 Blueprints her. Jeg ønsker deg velkommen til noen hyggelige timer hvor vi sammen skal finne ut veldig mye om deg og dine helt spesielle fargeegenskaper.

Ingen aldersgrense!
Ingen aldersgrense!

Hva?

Personlig fargeanalyse (Personal Colour Analysis) er en systematisk prosess som bestemmer fargene som allerede er i din hud, hår og øyne. Les mer om akkurat hvordan det foregår her. Når du bruker disse fargene når du velger klær (eller sminke), vil du se sunn og opplagt ut. Du vil faktisk også se yngre ut, og mer autentisk. Dine perfekte farger reflekterer hvem du er. Årstid er bare en måte å gi navn til de ulike fargefamiliene eller fargetonene som hudens undertone blir delt i. Man kunne gitt kategoriene tall, men det er lettere å huske ord, og årets gang er en god måte å forklare de ulike fargetonene på. På 80-tallet var fargeanalyse i skuddet, mange husker kanskje boken Farg meg vakker, som opererte med fire årstider. Det var en spennende og populær ide den gangen, men mange (blant dem meg) falt av lasset fordi de ikke var helt tilfreds med kun fire «årstider», de følte ikke at de helt kunne passe inn i en av de fire årstidene, som var enten varm (høst, vår) eller kald (vinter, sommer). Fargeanalyse er senere blitt utviklet videre, og man har slått fast at ca 75% av verdens befolkning har nøytral undertone i huden, ikke varm eller kald. Som navnet sier, er 12 tone fargetonene delt inn i 12 ulike kategorier, fire hovedgrupper (vår, sommer, høst vinter), og hver hovedkategori er delt i tre underkategorier. Hver av de fire hovedkategoriene har en varm eller kald variant, kalt den «ekte årstiden», og så to nøytrale underkategorier til hver av disse. Det er denne typen fargeanalyse jeg er representant for. Vi måler og sammenligner hudens undertone mot ulike farger. En farge er aldri bare en farge. Vi ser den ulikt avhengig av hvilken farge som er ved siden av.

Inkludert i din fargeanalyse er en fargevifte med 60 av dine farger, som du får med deg hjem
Inkludert i din fargeanalyse er en fargevifte med 60 av dine farger, som du får med deg hjem

Hvor?

Fargeporten ligger på Fitjar, på nordspissen av øya Stord. Reisetid fra bergen knappe 2 timer, fra Haugesund ca. 1,5 time og fra Stavanger knappe 3 timer. Du skal få grundig forklaring på hvordan du finner fram til Fargeporten når du har gjort en avtale om en personlig fargeanalyse.

Fargeanalyse på nett?

Personlig fargeanalyse er personlig. Fargeporten tilbyr ikke nettbaserte tjenester. En personlig fargeanalyse kan man bare stole på dersom den er gjort personlig, ansikt til ansikt, i kontrollerte omgivelser, med kontrollert belysning og med kontrollerte fargedraperinger. Digitalt foto gjengitt på dataskjermer kan aldri erstatte en full personlig fargeanalyse i levende live. Det tar tid, og du må gjerne reise langt for å komme hit, men det er verdt det. Det er mitt løfte til deg.

Ja, Fargeporten ligger så nær sjøen som dette
Ja, Fargeporten ligger så nær sjøen som dette

Har du lyst på nyhetsbrev fra Fargeporten? Meld deg på HER

Hvordan foregår egentlig en fargeanalyse?

Fargeanalysen foregår i et rom hvor veggene er malt nøytral grå, og vi har nøye kontrollert fullspektrum lys slik at farger blir gjengitt så riktig som mulig. Vi dekker til dine klær med en grå cape, og dersom du har fargebehandlet håret ditt, dekker vi til dette også, slik at vi ikke blir forstyrret av det. Hvis du har din naturlige hårfarge, trenger vi ikke dekke det til, vi binder det bare litt sammen eller vekk fra ansiktet. Du får sitte i en stol og se inn i et speil, vi stiller inn lyskasterne slik at ansiktet ditt har jevn belysning.

Hva er draperinger?

Selve fargeanalysen foregår ved hjelp av stoffstykker i nøye utvalgte farger (vi kaller de «draperinger», fordi vi draperer disse rundt deg foran speilet), som er spesielt utvalgt og sammensatt slik at de er egnet til systematisk sammenligning med din hud (Jeg har ikke funnet opp eller laget disse draperingene selv. De er utvalgt og satt sammen av Christine Scaman i 12 Blueprints, og jeg anser disse for å være det beste verktøyet for fargeaalyse på markedet i dag).Vi skal gjennom fargeanalysen finne ut om din hud ser friskest, sunnest og klarest ut i varme eller kalde farger, mørkere eller lysere, duse eller friske, og til slutt står vi med en avgjørelse om hvilken fargetone som får deg til å stråle, fargene som er bedre enn alle andre farger. Dette kan ta tid, og vi gir oss ikke før vi begge ser hvorfor den ene er bedre enn de andre. Stoffstykkene eller draperingene vi benytter til å finne fram til dette, er ikke de flotteste fargene du kan ha på deg, men er mer egnet til å skille fargetonene fra hverandre.

drapes_crop
Her henger draperingene klar til bruk. Er de ikke vakre?

 

De flotteste fargene dine skal jeg vise deg når vi tar fram luksusdraperingene. Luksusdraperingene vil vise, overraske og trøste deg. Dette er draperingene som viser deg noen av de fantastiske basisfargene du kan bruke til å bygge garderoben din, vise deg dine lyseste og mørkeste farger (ditt kontrastnivå),  overraske deg med noen wow-farger som du aldri før har visst om at du kan se fantastisk ut i. Luksusdraperingene vil også trøste deg med ditt beste alternativ til svart. Fargen som du kan bruke til din neste «lille sorte» (som faktisk kanskje skal bli den «lille sexy grå» eller den «lille elegante dus marineblå») som får alle de kvinnene som kom til festen i sort kjole til å angre sitt valg av farge. Og forhåpentligvis vil luksusdraperingene også gi deg et gjensyn med favorittfarger som du alltid i ditt hjerte har visst var «dine» farger.

Når vi altså har nådd fram til avgjørelsen om din fargetone gjennom testdraperingene, finner vi fram sminke i din fargetone (dersom du ønsker det), og går grundig gjennom luksusdraperingene. Da begynner vi å se hvilke som er dine absolutt beste farger, og det kan være en sterk opplevelse! For noen er det som å komme hjem, for andre er det en underlig opplevelse å se seg selv skinne i farger som man hittil ikke hadde vurdert som mulighet en gang.

Hvordan brukes fargeviften?

Når vi har kommet så langt, tar vi til med en svært viktig del av fargeanalysen: jeg skal lære deg hvordan du skal bruke fargeboken når du handler klær. Vi skal gjøre noen enkle øvelser med din fargebok, og jeg skal vise deg knep for å bruke den til å velge i butikken, både klær, og eventuelt sminke dersom det er noe du er interessert i. Vi kan også bruke litt tid til å se på din egen sminke dersom du har med deg dette, og se om den harmonerer med din fargetone.

Du vil få med deg hjem en fargevifte som viser 60 av fargene fra din fargetone
Du vil få med deg hjem en fargevifte som viser 60 av fargene fra din fargetone

Er fargeanalyse bare for kvinner?

NEI! Fargeanalyse er faktisk like viktig for menn. Ikke la deg lure av alt snakket om sminke i avsnittet ovenfor, det er utrolig viktig for din profesjonelle og personlige framtoning at du som er mann også bruker klær i farger som harmonerer med de fargene som er i deg. Målet med en fargeanalyse er at fargene du bruker skal møte og forsterke den du egentlig er, slik at du framstår som autentisk, sympatisk og sterk. Som mann har du kanskje ikke så mye å spille på når det gjelder klesdrakt, og desto viktigere er det at du benytter mulighetene som ligger i riktig fargevalg. Du vil bli forbauset over hvor mye du kan kommunisere ved hjelp av riktig farge på slips og skjorte!

Hvor lang tid tar det?

Vi skal ikke ha hastverk når vi skal foreta en personlig fargeanalyse. Vi beregner mellom to og tre timer på en full fargeanalyse, og vi gir oss ikke før vi har funnet fram til din fargetone, så trenger vi lenger tid, så bruker vi mer tid. Mitt mål er ikke å fortelle deg hvilke farger du ser best ut i. Mitt mål er at du skal se det selv, gjennom den systematiske, grundige prosessen som en personlig fargeanalyse er.

Hva koster det og hva får jeg for pengene?

En fargeanalyse koster kr. 2490,-. Du trenger ikke ta med kontanter! Jeg har kortterminal. Du kan betale med kredittkort (Visa eller Mastercard), eller vanlig bankkort, og får kvitteringen sendt direkte til din e-post. Inkludert i prisen er  en fargebok med 60 av dine farger, som du er ditt fremste verktøy til å velge dine perfekte farger fra nå av.

Vi tar bilder. Jeg oppbevarer dine bilder i en mappe, og jeg skal sende de til deg. Disse bildene vil aldri bli brukt til noe annet enn kommunikasjon mellom deg og meg, de vil aldri bli offentliggjort (uten med din uttrykkelige tillatelse).

Inkludert i prisen er også «ettervern», først med en e-post med en oppsummering av fargeanalysen din og generell informasjon om din fargetone, senere (dersom du ønsker å stå på nyhetsbrevlisten) i form av e-poster med tips fra Fargeporten som gjelder akkurat din fargetone, og du kan alltid ta kontakt hvis du har spørsmål som dukker opp etter fargeanalysen.

Som en del av «ettervernet» inkluderer jeg en valgfri oppfølgingstime ca 3 mnd etter fargeanalysen din. Det tar tid å fordøye all informasjonen man får under fargeanalysen. Jeg tilbyr derfor denne gratis oppfølgingstimen slik at du skal vite at du skal få all hjelp du trenger til å bruke fargene dine til absolutt beste potensiale. Vi tar da fram luksusdraperingene enda en gang, og sammen opplever vi de en gang til og tar opp hvilke muligheter som ligger i din fargepalett, etter at du nå har levd med den en stund. Du kan for eksempel ta med deg sminke og/eller klær du har kjøpt siden fargeanalysen, og snakke grundig om alt som har dukket opp av spørsmål siden da.

Å finne riktig sminke er en naturlig del av din fargeanalyse
Å finne riktig sminke er en naturlig del av din fargeanalyse

I tillegg til vår egen 12 Blueprints sminke forhandler jeg øyenskygge og annen sminke fra Tromborg , herlig retro leppestift fra Bésame og glutenfri leppestift fra fantastiske Red Apple Lipstick. Dersom du forelsker deg i en øyenskygge eller leppestift som vi bruker, har du anledning til å kjøpe med deg hjem. Eller du kan når som helst kontakte meg etterpå dersom du ønsker å kjøpe sminke som er samstemt med din fargetone.

Kan jeg ha sminke på når jeg kommer?

Ja, hvis du er vant til å bruke sminke og ikke føler deg vel med å bevege deg i det offentlige rom uten sminke på, så må du gjerne ha sminke på under reisen hit. Men før vi begynner selve fargeanalysen må du ta av sminken. Vi bruker sminkefjerner fra Tromborg, som er mild og tåles av de fleste, men du kan også ha med din egen, dersom du har allergier eller av andre grunner ønsker å bruke din egen sminkefjerner. Det viktigste er at all sminke må fjernes før din personlige fargeanalyse tar til. Du bør heller ikke ha på deg solkrem, enkelte solkremer har partikler i seg som reflekterer lys på en litt rar måte, noe som kan forstyrre de nyansene vi ser etter under analysen.

Gjør det noe om jeg er solbrun?

Er du lett solbrun av naturlige årsaker, skal vi likevel kunne komme til korrekt konklusjon når det gjelder din fargetone. Men det er ikke mulig å analysere deg korrekt dersom du har brukt selvbruningskrem i ansiktet.

Kan jeg ha med meg noen?

Ja, det kan du! Det er faktisk veldig lurt å ha med deg en annen person, noen du stoler på og som kjenner deg. Det handler om å se, og det er ofte veldig nyttig å ha ett ekstra par øyne som ser det samme som oss. Og så er det veldig trivelig! En personlig fargeanalyse er en veldig sterk opplevelse, og det er vidunderlig å dele denne opplevelsen med noen som står deg nær.

Kan jeg ta med egen sminke?

Ja, selvfølgelig. Sminke er gøy, og når vi er ferdig med din personlige fargeanalyse går jeg gjerne gjennom din sminkepose sammen med deg og hjelper deg å bestemme hva du bør beholde og bruke av det du har fra før.

Din personlige fargevifte er til stor hjelp år du skal kjøpe klær og sminke
Din personlige fargevifte er til stor hjelp år du skal kjøpe klær og sminke

Har du lyst på tips om farge og stil fra Fargeporten? Meld deg på HER