Hvordan foregår egentlig en fargeanalyse?

Fargeanalysen foregår i et rom hvor veggene er malt nøytral grå, og vi har nøye kontrollert fullspektrum lys slik at farger blir gjengitt så riktig som mulig. Vi dekker til dine klær med en grå cape, og dersom du har fargebehandlet håret ditt, dekker vi til dette også, slik at vi ikke blir forstyrret av det.

Hvis du har din naturlige hårfarge, trenger vi ikke dekke det til, vi binder det bare litt sammen eller vekk fra ansiktet. Du får sitte i en stol og se inn i et speil, vi stiller inn lyskasterne slik at ansiktet ditt har jevn belysning.

Hva er draperinger?

Selve fargeanalysen foregår ved hjelp av stoffstykker i nøye utvalgte farger (vi kaller de «draperinger», fordi vi draperer disse rundt deg foran speilet), som er spesielt utvalgt og sammensatt slik at de er egnet til systematisk sammenligning med din hud.

Jeg har ikke funnet opp eller laget disse draperingene selv. De er utvalgt og satt sammen av Christine Scaman i 12 Blueprints, og jeg anser disse for å være det beste verktøyet for fargeaalyse på markedet i dag.

Vi skal gjennom fargeanalysen finne ut om din hud ser friskest, sunnest og klarest ut i varme eller kalde farger, mørkere eller lysere, duse eller friske, og til slutt står vi med en avgjørelse om hvilken fargetone som får deg til å stråle, fargene som er bedre enn alle andre farger. Dette kan ta tid, og vi gir oss ikke før vi begge ser hvorfor den ene er bedre enn de andre.

Stoffstykkene eller draperingene vi benytter til å finne fram til dette, er ikke de flotteste fargene du kan ha på deg, men er mer egnet til å skille fargetonene fra hverandre.

drapes_crop
Her henger draperingene klar til bruk. Er de ikke vakre?

De flotteste fargene dine skal jeg vise deg når vi tar fram luksusdraperingene. Luksusdraperingene vil vise, overraske og trøste deg. Dette er draperingene som viser deg noen av de fantastiske basisfargene du kan bruke til å bygge garderoben din, vise deg dine lyseste og mørkeste farger (ditt kontrastnivå),  overraske deg med noen wow-farger som du aldri før har visst om at du kan se fantastisk ut i.

Luksusdraperingene vil også trøste deg med ditt beste alternativ til svart. Fargen som du kan bruke til din neste «lille sorte» (som faktisk kanskje skal bli den «lille sexy grå» eller den «lille elegante dus marineblå») som får alle de kvinnene som kom til festen i sort kjole til å angre sitt valg av farge. Og forhåpentligvis vil luksusdraperingene også gi deg et gjensyn med favorittfarger som du alltid i ditt hjerte har visst var «dine» farger.

Når vi altså har nådd fram til avgjørelsen om din fargetone gjennom testdraperingene, finner vi fram sminke i din fargetone (dersom du ønsker det), og går grundig gjennom luksusdraperingene.

Da begynner vi å se hvilke som er dine absolutt beste farger, og det kan være en sterk opplevelse!

For noen er det som å komme hjem, for andre er det en underlig opplevelse å se seg selv skinne i farger som man hittil ikke hadde vurdert som mulighet en gang.