Hvorfor du bør kjøpe klær med øynene lukket

 

_LDR7892Jeg mener selvfølgelig ikke det jeg sier. Du skal selvsagt bruke øynene når du kjøper klær! Men grunnen til at jeg skriver dette, er at dine vakre øyne veldig ofte er det som er aller enklest å gripe tak i for velmenende salgspersonale i klesbutikken.

 

De øyner muligheten for et salg, og griper det aller enkleste og beste komplement man kan gi deg:

”Se hvor nydelig den er til øynene dine!”

Og ja, det er aldeles mulig at det plagget får fram en fin nyanse i øynene dine.

(og samtidig gjør den skyggene under øynene dine dypere, får fram mange flere rynker enn du egentlig har, gir deg dobbelthake, noen grå skygger rundt munnen, og får deg til å se fem år eldre ut)

Mens en annen farge ville ha gjort det samme med øynene dine, og samtidig få huden til å se glattere ut, rynkene mindre synlig, og hele ansiktet ditt til å se yngre og mer opplagt ut.

Tilfeldigvis fins ikke den kjolen du ser på i en slik nyanse, og salgspersonalet iler hjelpsomt til for å fortelle deg hvor vidunderlig den fargen står til øynene dine og kan simpelthen ikke forstå at ikke den fargenyansen skulle være i din fargepalett. Og kan i alle fall simpelthen ikke forstå hvorfor du ikke vil legge igjen noen penger i deres butikk.

Så mitt enkle råd til deg i dag er: Selv om du ikke skal lukke øynene, så

lukk i alle fall ørene

for salgspersonale som forteller deg hvor godt et plagg står til øynene dine. Øynene dine er bare en liten del av helheten, og

husk å se på huden.

Se på deg selv og legg merke til hva fargen gjør med huden din, slik vi gjorde under fargeanalysen. Ser huden glatt og frisk ut? Eller får du grå skygger her og der i ansiktet?

Mitt personlige tips:

Det er veldig lurt å eie minst et skjerf i en stjernefarge, en farge som du vet får deg til å se strålende ut. Ensfarget er best, til dette formål. Ha alltid dette skjerfet (eller et plagg du vet helt sikkert at du ser strålende ut i) med deg i vesken når du skal handle klær, og vil ha et sammenligningsgrunnlag når du velger nye plagg. Ta det fram og se på ansiktet med dette skjerfet under, mens du har på det plagget du prøver. Så lar du dette skjerfet falle og ser på deg selv i det nye plagget. Sammenlign huden, ikke øynene. Gjør det om igjen. Hva ser du? Ser du like frisk og opplagt ut i det nye plagget som i det skjerfet som er i en av dine beste farger? Hvis det er tilfelle, kan du sole deg i komplementene fra salgspersonalet, hvis ikke, bør du ta komplementene med en klype salt og sunn skepsis.

Og har du virkelig lyst på det plagget etter en slik grundig vurdering, så kjøper du det. Men da gjør du det som en bevisst handling, til tross for (eller på grunn av) det du selv ser i speilet.

Det er vanskelig å finne klær som passer både i fargetone, snitt og materiale. Noen ganger må vi velge, og ganske ofte må vi si at

nær nok er godt nok

når det gjelder farge, dersom fasongen, snittet og materialet ellers er perfekt.