Hvordan vi EGENTLIG kler oss

Screenshot 2015-02-20 15.06.32

Jeg har de mest fabelaktige kunder, som kommer med veldig nyttige innspill. En av mine kjøre kunder bemerket at hun gjerne ville at jeg skulle fokusere på fritidsklær, for, som hun sa det, «det er jo sånn vi EGENTLIG kler oss». Og hun har jo helt rett. Polyvore og Pinterest er full av stilige antrekk, men mesteparten av de er ganske fjern fra hvordan den alminnelige norske kvinne kler seg, i alle fall ikke det segmentet av befolkningen som jeg har som kunder.

Og som mange av dere vet, er jeg ganske opptatt av å fremme ideen om en liten, godt sammensatt garderobe, og en garderobe som er tilpasset den livsstilen vi faktisk har, ikke det livet vi skulle ønske at vi hadde. Og, i den forbindelse, dongeri er kommet for å bli, og jeans er faktisk ryggraden i de fleste garderober.

Så da jeg ble bedt om å bli med å bidra i et artig samarbeidsprosjekt med Christine Scaman i 12 Blueprints, med tema: Jeans for de 12 fargetonene, ble jeg veldig glad. Og for en interessant læreprosess det ble! Dongeribukser er så allsidige, og det er faktisk sånn at noen jeans passer inn i mange forskjellige fargetoner. Vi fant ofte ulike aspekt ved samme par jeans som gjorde at de kunne brukes i mer enn en fargetone, og for min del var det forskjellig fra dag til dag hvilken fargetone jeg egentlig syntes den ene buksa tilhørte. Og selvfølgelig, det er viktig å poengtere at alle disse avgjørelsene ble tatt på grunnlag av digitale bilder på dataskjer, og vi vet jo hvor upålitelig fargegjengivelsen er på skjerm.

Jeg vil oppfordre deg til å lage din egen oppslagstavle på Pinterest og samle bilder til inspirasjon, det er virkelig lærerikt. Det å samle, sammenligne og katalogisere ulike plagg er en uvurderlig anledning til å lære, for alle. Takk til Christine som ga meg muligheten til å bli med på dette prosjektet.

Her er mine to kataloger: Jeans for 3 Winters og Jeans for 3 Springs og for sommer og høst, se her:  12 Blueprints blog post about Jeans for 12 seasons.